Waar het begon

Automobielen spelen van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Geboren in Waalre in 1963, kon ik eerder een autootje tekenen dan mijn naam schrijven. Mijn eerste herinnering aan auto’s is de Ford Cortina van mijn vader, de Engelse bread-and-butter car waarvoor ik nog steeds een zwak heb. De amandelgroene Mini van mijn moeder die in onderhoud was bij de British Leyland garage, leidde op mijn tiende tot m’n eerste baantje. Als ‘honorarium’ voor de gedane arbeid kreeg ik een Fiat 850 met pech: de ultieme uitdaging voor mij om hem weer rijdend te krijgen. Op het VWO had ik een bijbaan bij de gebroeders De Jong in Kaatsheuvel waar de liefde voor Engelse sportauto’s en klassiekers gevoed werd. De kneepjes van het autorijden leerde ik op het landgoed van mijn grootmoeder in Drenthe – zonder rijbewijs, dat mocht toen nog. De eerste zelfstandige restauratie, van een Triumph Vitesse Mk1, deed ik tijdens mijn diensttijd.

 

Kennis en ervaring in autotechniek

Met een studie Werktuigbouwkunde aan de HTS heb ik de basis gelegd voor mijn kennis van autotechniek. Werkervaring deed ik op bij Volvo in Helmond, Philips, schokdemperfabrikant Koni en verschillende leasebedrijven. Maar het zelf ondernemen lonkte. In 1996 heb ik Octagon Spares overgenomen, een bedrijf in Engelse auto-onderdelen dat ik heb uitgebouwd tot restauratiebedrijf en gespecialiseerde groothandel. Vervolgens heb ik in het bedrijf First Floor, samen met een compagnon, restauratie-ateliers in Polen opgezet en - vaak heel bijzondere - auto’s van over de hele wereld geïmporteerd. 

KYMMELL MOTORCARS

In 2013 kreeg ik de kans om me te vestigen in Santpoort-Zuid in het karakteristieke garagepand van Immers uit 1961. Kymmell Motorcars was daarmee een feit.


Waar eerder het accent in mijn activiteiten lag op het restaureren en onderhouden van sportauto’s en klassiekers, hebben vandaag ook moderne auto's een prominente plaats in het bedrijf. Het is juist die mix van hedendaags en klassiek die Kymmell Motorcars zijn kloppende hart geeft en die mij motiveert om op alle auto-fronten scherp te blijven.

 

Mijn bedrijf is door de Innovam erkend als officieel Leerbedrijf. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en vakmanschap over te dragen aan een nieuwe generatie. Jonge monteurs-in-opleiding krijgen bij mij de kans om praktijkervaring op te doen.